Hazır biz sitemizi hazırlarken, şöyle bir oturup güzel bir inceleme okumanın vakti değil mi? O zaman bugün de One More Day'den gidelim. Yazıya başlamadan önce, takip ediyor musunuz bilemediğim için dipnot olarak belirtmeliyim ki bu sayı, 700 sayılık The Amazing Spiderman serisinin önemli bir parçası. Peki ama ne var bu sayıda?

Bu satırı geçtikten sonra bünyene sindereceğin hiçbir spoilerın sorumluluğunu almamaktayız, aman diyeyim...

One More Day'e Giriş

Ne oluyor bu Marvel evreninde, neden bu olaylar yaşanıyor? Her şeyin başı Tony Stark tabiki. Devlet, süperkahramanlar ve gizli kimlikler diyerekten başlattığı iç savaşta Avengers içinde gruplaşmayı başlatıyor ve Peter'ı da kandırıveriyor. Kendi doğrusunun peşinde koşan Tony'nin rüzgarına kapılan Peter da herkese açıklayıveriyor kimliğini. Tabi şunu da söyleyelim, buradaki Peter artık ergenliğini atlatmış, işini gücünü oturtmuş, MJ ile evlenmiş bir Peter. 

Olanlardan sorumlu olduğu için Tony pataklanıyor Peter tarafından.

Açıklıyor açıklamasına da, yaptığı en büyük hata olduğunun henüz farkında değil bunun. Spiderman'i alt etmek için şekilden şekilde girenler için de gün doğmuş oluyor böylece. Hapiste kendi krallığını kurmuş olan Kingpin, Peter'ı vurması için bir adam tutuyor. Tabi iş bu ya, Peter'ı vurayım derken May'i vuruyor.

Durumu gün geçtikçe kötüye giden May'i gören Peter iyice çıldırıyor ve simbiyota dönüyor. Simbiyotun da verdiği kafa ile gözü iyice dönüyor, pataklayıveriyor Kingpin'i. Doctor Strange'yi bile ziyaret eden Peter evrende gezmedik yer bırakmıyor ama bir çare bulamıyor May'e.

Derkeenn...

Sokaktan yürürken karşısına küçük bir kız çıkıyor ve onu takip etmesini, May'in başına gelenleri bildiğini söylüyor. Peter şaşkın bir şekilde kızı kovalıyor. Bir anda karşısında İblis Mephisto beliriyor. Peter'a May'i kurtarabileceğini söylüyor, Peter da onu öldürmek istediğini düşünerek tamam diyor ancak Mephisto canını değil MJ ile olan evliliğini (varoluştan silmek) istiyor.

Uzun bir duygusal konuşmadan sonra MJ, May için kabul etmesi gerektiğine ikna ediyor ve kabul ediyorlar. Tam bu esnada da Mephisto, küçük kızın gelecekteki kızları olduğunu söylüyor. Dram üstüne dram... Mephisto anlaşmayı gerçekleştiriyor ve o zamana kadar olan her şey siliniyor, birnevi evren sıfırlanıyor...

Ve son söz ''Do it Tiger...''

Ama Neden?

Her şeyden o sorumlu! Joe Quesada! Çiftin 1987 senesinde evlenmesinin bir hata olduğunu, ancak karakteri öldürmenin veya boşanmanın Peter'ın karakterini zedeleyeceğini bu yüzden de ayırmanın tek yolunun bu olayı silmek olduğunu belirtmiş. Ne güzel bir yol ama. Daha birsürü şey vardır, biz kesin doğru olduğunu bildiğimiz en büyük sebebi yazdık. 

Bu tarz kaliteli çizgiromanlar arıyorsanız, Çizgi Evren blogumuzda güzel öneriler de mevcut !

Hikayenin devam ettiği yerler;
Civil War (TAS #529)
Back in Black (TAS #539)
One More Day (TAS #544