Öncelikle, bu daha çok bir film haberi. Ama çizgiroman uyarlaması bir film olduğu için paylaşmamız gerektiğini düşünüyorum.

Hulk severleri üzecek haber Russo kardeşlerden geldi. Bundan sonra 'Savage Hulk' yani Bruce Banner' in dönüştüğü yeşil, kocaman ve sadece güç ve nefretten oluşan karakteri artık dizilerde de filmlerde de görmeyeceğiz. Ancak Profesör Hulk bizlerle devam ediyor olacak yani Hulk' u tamamen silmiş değiller. 

Peki bilmeyenler için, nedir bu Profesör Hulk? Profesör Hulk, Hulk bedeninde Bruce Banner' in zekasının birleşmesiyle, eskisi kadar güçlü olmayan ama çok zeki olan bir Hulk.Tabiki bu Hulk' un Banner yanı ağır basıyor ve asıl özelliğini kaybediyor. Sonuçta çizgiromanlarda olsun, filmlerde olsun Hulk' un özel gücü sonu olmayan öfkesi. Hulk bir savaş veya kavga esnasında ne kadar darbeye maruz kalırsa o kadar öfkeleniyor ve güçleniyor. İyileşme gücüyse Wolverine, hatta Deadpool' un bile üstünde.


Russo kardeşler bu yaptıkları değişikle Hulk' un kendine has bütün özelliklerini saf dışı bırakıp sadece Bruce Banner' a odaklanacaklar gibi görünüyor. Tabiki yeşil ve kocaman bi bedende. Bunun nasıl bir sonucu olacağını, beğenilip beğenilmeyeceğini söylemek için henüz çok erken olsa da çoğunluğun fikri olumsuz yönde. Yeni bir Hulk filmi de bir süre gelmeyeceğine göre, şimdilik sadece bekleyeceğiz.